Originál kolekce na Zoot.cz

Úvod » Tréninky / Turnaje

Kostelecký putovní pohár 2014 ovládl domácí tým!!!

publikováno 14.09.2014 (aktualizováno 12.08.2015)

Historicky prvního ročníku tohoto turnaje se zúčastnilo (včetně zkontumovaného Hegeše) 10 týmů z Olomouckého kraje! Turnaj začal o půl deváté ráno a skončil kolem šesté odpoledne. Pojďme si tedy probrat cestu pohárem družstev, které měli kostelecké zastoupení! 

Kostelec A dokázal ve skupině A porazit Litovel 3:1 a následně s pozdějším finalistou prohrál 2:1. Do čtvrtfinále tak šel z druhé pozice na tým Jameson, který porazil 4:0 a postoupil do semifinále, kde narazil na Klenovice. Velmi vyrovnané semifinále museli rozhodnout až nájezdy, ve kterých byli kostelečtí šťastnějším týmem a postoupili do finále! Finále s FBK Olomouc - můžeme říci FBS Olomouc B, jelikož za tento celek nastoupili kmenoví hráči olomoucké rezervy a dva hráči z A-týmu, jak to vlastně legislativa umožňuje. V zápase poslal nejprve Kostelec do vedení Jiří Zajíček, za olomoucké však vyrovnal nejlepší střelec turnaje Jan Roletzký. Vítězný gól Kostelce vstřelil kapitán Jiří Drčka. Olomoučtí se v závěru tlačili do vyrovnání, ale všechny jejich pokusy skončili buď mimo, nebo na Jéňovi Drčkovi. V poslední sekundě zápasu ještě pojišťoval kostelecký triumf do prázdné brány Martin Němeček. 

Sestava: Drčka Jan, Dopita - Ježek J., Zatloukal (J), Němeček, Grepl, Drčka Jiří (C), Zajíček, Skopal, Doležel

Kostelec U19 narazil ve skupině na papírového favorita turnaje - prostějovské Playmakers, kteří ještě minulou sezonu hrávali druhou ligu. V zápase prostějovští předvedli větši zkušenost a vyhráli zaslouženě 4:0. Ve druhém zápase vyzval kostelecké mladíky tým Jameson složený převážně z hráčů kosteleckého B-týmu. Tento zápas byl v první půli vyrovnaný, ve druhém však po menším kiksu obránce za branou se dostal útočník Jamesonu do nečekané šance, kterou proměnil. Junioři se pak snažili co to šlo o vyrovnání, které však nepřišlo. Naopak. V posledních sekundách padl ještě gól na 2:0 a bylo jasné, že junioři budou muset do předkola. V tom narazili na FBC Droždín, tedy klub známý svým "betonářským" stylem hry, což se potvrdilo i dnes. Dva šťastně góly do sítě juniorů a postavit autobus před bránu. Tato taktika bohužel droždínským vyšla, ač se junioři snažili probít se ke gólu za každou cenu. Z tohoto důvodu se junioři nemají za co stydět - bojovali, co to jen šlo, ale pokud za celý turnaj nebyli schopni vstřelit gól? To už je špatné. Navíc junioři přijeli opět v žalostném počtu, když bojovali jen v osmi hráčích do pole. 

Sestava: Střelák, Něnička - Zatloukal (C), Čech, Spáčil, Brzobohatý, Löffler, Hruška, Zettel, Zeman

Jameson ve skupině dokázal v již zmíněném zápase porazit juniory, ale nestačil na prostějovské Playmakers 3:1. Ve čtvrtfinále narazil na Kostelecký A-tým. Za Jameson však také nastoupilo juniorské trio Hruška-Brzobohatý-Zettel. Zápas byl jako každý jiný - vyrovnaný. Následně Petr Doležel otevřel skóre a už se to sypalo. Jameson už nenašel v obraně "áčka" jedinou mezeru a musel se tak loučit ve čtvrtfinále.

Sestava: Vrba - Vyhlídal, Menšík, Palánek, Navrátil, Ježek O., Lipovský (C), Bělka, Salaj, (Hruška, Brzobohatý, Zettel - 1/4finále)

Klenovice na Hané přijeli v nízkém počtu, avšak opět ukázali svoji kvalitu, když dokázali porazit ve skupině Droždín 4:1. Nestačili však na účastníka Regionální ligy mužů - FBC Mohelnice, když prohráli 1:3. Ve čtvrtfinále dokázali porazit prostějovské Playmakers ve velmi atraktivním utkání 5:3 a postoupili do semifinále, kde smolňě prohráli s Kostelcem na nájezdy. V souboji o třetí místo už na klenovický tým doléhala únava a bronzová medaile se vzdalovala. Litovel vyhrála 4:2 a získala bronz. 

Sestava: Chlupaň - Menšík (semi a o bronz), Ježek T., Hrubý, Krychtálek, Zapletal, Mlčoch, Svoboda, Soldán

Turnaj se odehrál ve velmi přátelské atmosféře. Až na jeden incident ve finále nedošlo k žádnému konfliktu, za což jsme velice rádi. Děkujeme především rozhodčím (Kroupa, Kratochvíl, Dankovič) za skvěle zvládnuté zápasy a těšíme se na příští ročník v roce 2015!

Konečné pořadí turnaje:

10. Hegeš

9. Kostelec na Hané U 19

8. FBC Droždín

7. Jameson

6. Playmakers Prostějov

5. FBC Mohelnice

4. Klenovice na Hané

3. Tatran Litovel

2. FBK Olomouc

1. KOSTELEC NA HANÉ

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

Kostelecká rezerva v Hranicích urvala 6b. !
Turnaj v Hranicích 27.9.2015 Dne 27.9.2015 v neděli náš B-tým zajížděl na turnaj do Hranic. Našimi soupeři byli týmy FBC Canibals Lipník a FBŠ ...

Kalendář akcí

« 03 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery