Originál kolekce na Zoot.cz

Úvod » A-tým

Kostelečtí florbalisté otevřeli bodový účet!

publikováno 11.10.2014

Letní přestávka utekla jako voda a Kostelecký florbalový tým opět vstoupil do soutěží ČFbU. Loňské třetí místo v Olomoucké lize nakonec díky reorganizaci znamenalo postup, a tak se Kostelečtí letos poprvé v historii představili v soutěži přesahující hranice kraje - v Regionální lize.

Očekávání před prvním dvojzápasem byla poměrně střídmá, přece jen kvalitativní rozdíl mezi Olomouckou a Regionální ligou je nesporný, a lze tedy stěží odhadovat, jaká porce bodů bude pro kostelecké Chasníky nakonec dosažitelná. Nakonec dokázali Kostelečtí jednou zvítězit, pohříchu s papírově silnějším soupeřem FbC Piranha Přerov.

 

FBK Jeseník - TJ Sokol Kostelec na Hané-HK 5:4 (1:1, 2:1, 2:2)

 

Branky Kostelce: Drčka 2, Milar, Mlčoch

 

Jeseník se prezentoval atletickým stylem florbalu a zkušeností v zadních řadách. Zápas připomínal spíše přetahovanou „kdo z koho“, Kostelecké však srážela do kolen častá oslabení. V hlavní roli se prezentoval Jan Sedláček, který nasbíral celých 8 trestných minut - na jeden florbalový zápas porce vskutku nevídaná. „Bohužel rozhodčí Killar je pro mě známá firma. Zatímco jiní moji hru tělem neposuzují ani jako faul, v případě tohoto jinak kvalitního sudího fasuju za stejnou hru tresty“, zamyslel se nad svou tristní bilancí Sedláček. Zápas za stavu 4:4 rozhodlo tři minuty před koncem proměněné trestné střílení, které následovalo po zbytečném seknutí jednoho z obránců. To jen dokladovalo nedisciplinovanost a zmar, které Kostelecké v tomto zápase provázely.

 

TJ Sokol Kostelec na Hané-HK - FBC Piranha Spartak Přerov B 10:6 (2:0, 3:2, 5:4)

 

Branky Kostelce: Milar 3, Drčka 2, Sedláček 2, Mlčoch, Ježek, vlastní

 

Výhra Přerovských nad Orcou Krnov budila  respekt a kapitán Jiří Drčka v šatně před zápasem lakonicky poručil „lístky na kolotoč“. Realita však nakonec byla zcela odlišná. Soupeř po prvním mači poněkud „ztěžknul“ a jednoduchá hra a entuziasmus Kostelce slavily úspěch. Obrana vcelku bez problémů ustála živelnou hru soupeře, dařilo se zbavovat se napadajících protihráčů a vytvářet přečíslení pro útočníky. Zejména Jan Ježek odehrál v tomto směru brilantní zápas. Drobnou kaňkou na jinak povedeném utkání byly čtyři slepené góly Přerova ze závěru zápasu. Slova kapitánů z konce zápasu mluví za vše: „Mysleli jsme, že nám dáte desítku po tom, co jsme vás viděli hrát s Krnovem a ne, že my ji dáme vám“, řekl kostelecký Drčka.„To my si mysleli taky“, odvětil Robert Klimecký.

 

Sestava Kostelce: Jan Drčka (Dopita) - Ježek, Skopal, Zatloukal, Grepl - Jiří Drčka, Mlčoch, Dolák - Milar, Němeček, Sedláček.

 

Další turnaj absolvují Kostelečtí v sobotu 18. října ve Stonavě. Čekají je tam zápasy s domácí Stonavou a regionálním rivalem SK K2 Prostějov.

 

zdroj: www.itydenik.cz 

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

Kostelecká rezerva v Hranicích urvala 6b. !
Turnaj v Hranicích 27.9.2015 Dne 27.9.2015 v neděli náš B-tým zajížděl na turnaj do Hranic. Našimi soupeři byli týmy FBC Canibals Lipník a FBŠ ...

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz